Temetői séták

TUDNIVALÓK

logo

A vallási kegyeletgyakorlás céljából történő temetőlátogatás nyitvatartási időben, a temetőgondnok felügyeletével történhet.

A nem vallási kegyeletgyakorlás céljából történő temetőlátogatás előre meghatározott időpontokban, vezetett, illetve felügyelt temetői séták keretében történhet, az aktuálisan kijelölt, kordonnal elkerített útvonalakon.

 
 

A Temetői séták időpontja:

(nyitvatartásban meghatározott vallási ünnepek kivételével)

minden kedden 10 órától

minden csütörtökön 14:00 órától

10 fő feletti csoport esetén:

Az előre meghatározott időpontoktól eltérő időpontban külön vezetett vagy felügyelt séta szervezhető. Ennek igényét a 2.4 pontban feltüntetett Fiumei úti Temetőirodán 3 munkanappal a látogatás előtt kell jelezni.

 

A temetőiroda elérhetőségei:

Cím: Budapest, Fiumei út 16.

E-mail: zsidotemeto@nori.gov.hu

Telefon: 06-70/400-8632 - központi telefonszám

A temetői séták ingyenesek, idegenvezetéssel történnek,
időtartamuk: cca. 60 perc.

Fontos információk:

A séták kiindulópontja a Salgótarjáni úti temetőbejárat.

A kijelölt útvonalakról letérni, a kordonokat átlépni szigorúan tilos!

A Nemzeti Örökség Intézete a látogatók biztonságáért csak a kijelölt útvonalakon tud felelősséget vállalni.

A kordonnal lehatárolt, kijelölt útvonalak aktuális térképe a Salgótarjáni utcai zsidó temető főbejáratánál tekinthető meg.

A temetőt 14 éven aluli gyermek, illetőleg cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes személy kizárólag cselekvőképes, nagykorú személyek kísérete mellett, látogathatják.

Fényképezőgép és videokamera használata megengedett.

Ruhatár és csomagmegőrző nem működik.

A temetőbe állatot bevinni tilos. Ezen tilalom nem vonatkozik a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló 27/2009. (XII.3.) SZMM rendelet hatálya alá tartozó segítő kutyára, amely a rendeletben előírt szabályok betartása mellett a segítő kutyát alkalmazó személlyel együtt jogosult a temetőben tartózkodni.

Parkolásra a temetőkapu közelében nincs lehetőség.

Azon látogatókat, akik a látogatásra vonatkozó rendszabályokat, a Temetőszabályzat rendelkezéseit nem tartják be, a biztonsági őrség munkatársai a temetőből kikísérik.

 
img
img