Népszerűek voltak a Kulturális Örökség Napjai keretében szervezett séták

2018.09.18.

Idén harmadik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete a Kulturális Örökség Napjaihoz a Fiumei úti sírkertben, a Rákoskeresztúri Új köztemetőben és a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben vezetett tematikus sétáival.

A Fiumei úti sírkert tematikus sétái bemutatták a mauzóleumokat, a művészparcellát, a Fiumei úti sírkert szobrait és szobrászait. A Rejtett utakon című biciklitúránk alkalmával két keréken a temető legmesszebbi részeit is felfedezhették a sportosabb látogatóink. 

A Salgótarjáni utcai zsidó temető sétái Magyarország, de egész Európa egyik legkülönlegesebb temetőjébe kalauzolta az érdeklődőket.

„Akiket feledésre ítéltek” címmel az Új köztemető legtávolabbi zugában, a 301-es parcella mellett felépített modern látogatóközpontba vártuk az érdeklődőket, akik a nemzeti gyászpark kialakulását, az ott elhunytak életét, és a közeli Kisfogház történetét ismerhették meg az elmúlt hétvégén.

A Nemzeti Örökség Intézete egész évben szervez ingyenes tematikus sétákat, az időpontok miatt érdemes rendszeresen figyelni weboldalunkat.